Groundhopping blogg

Dette er en uformell hjemmeside hvor jeg kommer til  å legge ut bilder og enkel info om store og små fotballbaner som jeg besøker - først og fremst i Norge. Målet er å finne kuriositeter fra fotballandskapet vårt i tillegg til banene vi alle kjenner og har et forhold til. 

Videre blir nok dette en type blogg hvor jeg kommer til å filosofere, reflektere og diskutere rundt ulike tema som til enhver tid opptar meg i fotballens verden - en selvbiografisk / selvreflekterende type dagbok. 

Når det gjelder bildematerialet så finner dere flere bilder med utfyllende tekst på Instagram: groundhoppingnorway.no og Facebook: Groundhopping in Norway. 

 

 

Bane nr. 1:

Først ute er en bane med en lang og ærerik historie bak seg, hvor aktiviteten dessverre ikke er like stor i dag. Et fint anlegg beliggende i et industrihistorisk område; Folldal stadion. 

 

I år bikket jeg 51 år. Jeg har helt siden jeg var barn reist rundt på baner og anlegg rundt om i kretsen og landet ellers, både som spiller, lagleder, trener, dommer og tilskuer. Etter hvert som jeg har sett hvordan baner og anlegg har utviklet og forandret seg, så har interessen for historien rundt de forskjellige stedene vokst seg stadig sterkere. Det er vel kanskje noe som kommer med alderen? Jeg har alltid vært en fotballidiot, men interessen som i tidlige år gikk på idoler og forbilder har forandret og utviklet seg med årene. Behovet for å dokumentere gjennom tekst og bilder er i utgangspunktet rent egoistisk, men hvis dette samtidig er stoff som interesserer andre fotballidioter der ute så ser jeg det som en bonus!

Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget at det å finne interessant stoff, historie og kuriosa som omhandler de forskjellige banene kan være ganske så utfordrende. Hvis dere som leser bloggen eller er innom Instagram / Facebook - kontoen sitter på opplysninger som dere mener burde være med, så send meg gjerne et innspill! Dersom noe av det jeg legger ut inneholder feil eller mangler så vil jeg svært gjerne ha tilbakemeldinger på det slik at innholdet kan korrigeres, innholdet på det jeg legger ut skal være så riktig som mulig. 

Nå til helgen - nærmere bestemt lørdag 28.09.24, skrives det faktisk aldri så lite fotballhistorie på Tynset. Senior damer møter først Orkla til seriekamp i Adressa-ligaen 3. divisjon på Nytrømoen gressbane Kl: 13:00, før begge lagene dundrer videre til Vidsyn gressbane hvor de møtes igjen Kl: 15:00 til sluttspillkamp i Trøndersk Mesterskap. Det har gått ut Groundhopper-alarm og det er ventet tilskuere helt fra bl.a. Steinkjer for å få med seg denne begivenheten!

Etter hvert som jeg har kommet i gang med banehoppingen min har jeg skjønt at det finnes visse regler å forholde seg til for å kunne kalle seg en ekte Groundhopper, bl.a. at man skal overvære kamp på den banen som besøkes. I mitt tilfelle vil dette bli noe annerledes da målet med min aktivitet like mye er å finne frem til historien til anleggene og kuriøse ting som har skjedd på eller i forbindelse med den aktuelle banen, profiler i klubben / idrettslaget som ikke nødvendigvis har spilt fotball, historiske fakta rundt lagene, klubbene, og lignende. Videre ser jeg allerede nå i startfasen at på mange av banene spilles det ikke lengre kamper. Dette kan være av forskjellige årsaker som at klubbene har skaffet seg ny bane - gjerne da kunstgress, to eller flere klubber har slått seg sammen for å klare å stille lag, eller at klubber og lag dessverre er lagt ned p.g.a. manglende rekruttering. Ett eksempel på en slik bane er gressbanen på Kjerringøy Idrettsplass hvor det ikke lengre spilles fotball, men når man begynner å grave litt finner man gjerne interessant historie knyttet til de forskjellige banene. På lille Kjerringøy fostret de bl.a. faktisk frem et jentelag som gikk til topps i Norway Cup på 90-tallet. Det er ganske bemerkelsesverdig m.t.p. tilgangen på spillere som er på en så liten plass. Selv om jeg kanskje ikke er en typisk A4 Groundhopper, håper jeg at banen er stor nok til at jeg kan få spille på laget til tross for at vinklingen min er noe annerledes og kanskje favner litt videre enn det som er normen - alle lag trenger en individualist eller to!

 

 

 

KVALITETSKLUBB - HVA ER EGENTLIG DET?